A félperifériás magyar társadalom osztályszerkezete
Éber Márk legújabb tanulmányáról a szerzővel és Pogátsa Zoltán közgazdásszal, az Új Egyenlőség főszerkesztőjével Antal Attila, a Társadalomelméleti Műhely koordinátora beszélget a Klubrádió Szabad a pálya című műsorában.
Levéltári és könyvtári nyitva tartás
Tájékoztatjuk tisztelt kutatóinkat, hogy levéltárunk és könyvtárunk július 6-tól - kizárólag előzetes bejelentkezéssel - újra fogadja látogatóit. A részletekért kattintson!
Tematikus válogatás a Rákosi-korszakról
Válogatásunk aktualitását Feitl István legújabb könyve adja, amely párbeszédes, olvasmányos formában mutatja be Rákosi Mátyás személyiségét. Kattintson a továbbiakért!
Trianon 100 – sajtómegjelenéseink
A Trianoni emlékmű olyan, mint egy területi követelés - A múlt sokszínűségét kutatni - Trauma vagy történelem? Jelentés a trianoni árokból - A monarchia szétesése és a traumatizált utódállamok
A „Trianon-mitológia” és az újabb kutatási eredmények – HANGFELVÉTEL
A témáról Csunderlik Péter beszélgetett Ablonczy Balázzsal és Romsics Gergellyel 2020. június 12-én a Klubrádió Szabad a pálya című műsorában. Hallgassa vissza a felvételt!
A csepp – megjelent a TEM könyvsorozat legújabb kötete
Megjelent Éber Márk Áron legújabb kötete, A csepp. A félperifériás magyar társadalom osztályszerkezete címmel a Napvilág Kiadónál, a PTI TEM sorozatában.
eu zaszlo