Sidney Lumet: Serpico
2019. február 20-án (szerdán) 17.30-kor kezdődő vetítésünket követően Csunderlik Péter beszélget Bezsenyi Tamással és Laska Pállal a rendőrség korrumpálódásáról.
NEPOSTRANS projekt – diplomaták látogatása a Politikatörténeti Intézetben
Az osztrák és a ciprusi nagykövet és számos más uniós ország diplomatájával találkozott a Politikatörténeti Intézet főigazgatója február első napjaiban.
A Politikatörténeti Intézet állásfoglalása az MTA kapcsán
A Politikatörténeti Intézet munkatársai támogatásukról biztosítják a tudomány szabadságáért küzdő akadémiai kollégáikat és csatlakoznak a Magyar Tudományos Akadémia kutatóintézeteit...
Emigráció, kultúra és tudomány
Megjelent a Múltunk folyóirat 2018/4. száma. Főbb témák: emigráció – numerus clausus – 1956 és menekültek – kulturális politika, kulturális transzferek – népi ellenzék – Bibó István
Meghasadt emlékezet – eleven tárgyak
Az Eleven Emlékmű csoport február 4-19. között „Meghasadt emlékezet – eleven tárgyak” címmel meta-kiállításra és Eleven Beszélgetésekre hívja az érdeklődőket.
A Politikatörténeti Intézet közzéteszi az által használt épületről szóló tárgyalás és jogvita dokumentumait
Az épületügy Gál András kormánybiztos 2012. márciusi levelétől a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. 2019. januári egyoldalú felmondásáig. Kattintson a részletekért és a sajtóközleményért!
eu zaszlo