I. világháború és memoár
A Múltunk folyóirat honlapján olvasható 2018/2. szám teljes tartalma: Napló és I. világháború – Prágai tavasz – Népétkeztetés – Parlamentarizmus-viták 1944–1949 – Európa-kongresszus
A spanyol polgárháború és az antifasizmus Európában – VIDEÓ
2019. április 8-án a spanyol polgárháború utóéletéről és utóhatásáról beszélgettünk SZÉKELY GÁBORRAL, ZALAI ANITÁVAL és ZOMBORY MÁTÉVAL a PTI-ben. Tekintse meg erről készült felvételeinket!
Baloldal és az EU: van-e baloldali Európa-projekt? – VIDEÓ
A PTI TEM eseményén 2019. április 10-én erről beszélgetünk HEGYI GYULA, MORVA JUDIT és VAJNAI ATTILA részvételével, ANTAL ATTILA moderálásával. Tekintse meg erről készült felvételünket!
Támogatóinkhoz – adó 1%
Kérjük, támogassa széleskörű tevékenységünket személyi jövedelemadója 1%-nak felajánlásával! Figyelem! A Politikatörténeti Alapítvány adószáma megváltozott: 19661971-1-41
A Tanácsköztársaság 100 év távlatából – VIDEÓ
2019. március 25-én a Politikatörténeti Intézetben Bödők Gergellyel, Csunderlik Péterrel és Hajdu Tiborral Romsics Gergely beszélgetett a Tanácsköztársaság centenáriuma kapcsán.
Szociáldemokraták a magyarországi Tanácsköztársaságban – VIDEÓ
Varga Lajos előadása a szociáldemokraták szerepét, tevékenységét és dilemmáit mutatja be a Tanácsköztársaság idején. Tekintse meg az erről készült felvételt!
eu zaszlo