A magyar–lengyel 20. század – Múltunk lapszámbemutató
A Múltunk folyóirat 2021/3-as lengyel-magyar számát BOZÓKI ANDRÁS politológus, a CEU professzora mutatja be 2022. január 26-án, szerdán 16 órától a Kispolszki sörözőben.
Egymásba fonódó történelem
Megjelent a Múltunk folyóirat 2021/3. száma a magyar–lengyel 20. századról. Főbb témák: összefonódó történelem, transzferek, desztalinizáció, reformok, ellenzéki hálózatok, kerekasztal
PODCAST – Magyarország és Lengyelország a „rövid 20. században”
Legújabb adásunkban a Múltunk folyóirat 2021/3. számának három szerzője, Mitrovits Miklós, Romsics Gergely és Takács Róbert felelős szerkesztő beszélget a témáról.
75 évvel ezelőtt törölték el a magyar nemesi rangokat
A második világháború utáni radikális szakítás és újrakezdés a (politikai) nyelv területére is kiterjedt. Mennyire beszélt új nyelven a politika? – ezt mutatja be Feitl István rövid írása a Mércén.
100 éve született Hanák Péter történész – VIDEÓ
Születésének centenáriuma kapcsán rendezett kerekasztal-beszélgetésünkön egykori kollégái és tanítványai emlékeztek az ELTE és a CEU professzorára. Tekintse meg a felvételt!
Újévi köszöntő és videó 2022
Köszönjük az elmúlt esztendőben nyújtott segítséget és együttműködést! Hamarosan jelentkezünk majd további terveinkkel, amelyek mást kínálnak, mint a hatalom kultúr- és emlékezetpolitikája....
eu zaszlo