Földes György: „Felháborító és elszomorító”
Szomorúan látjuk, hogy a Kúria bírái a politikai kényszer miatt rossz lelkiismeretüket azzal próbálják orvosolni, hogy inkompetensnek állítanak be minket és elismert jogi képviselőnket.
Hajdu Tibor és az 1918/19-es forradalmak
Konferencia a 90 éves Hajdu Tibor tiszteletére 2020. október 1-jén (csütörtökön) 10 órától Hatos Pál, Paksa Rudolf, Pók Attila, Révész Tamás, Romsics Gergely és Csunderlik Péter részvételével.
Demokratikus választások Budapesten – 1945 és 1990 (rádióműsor)
A témáról Takács Róbert beszélget Ignácz Károly és Hubai László történészekkel 2020. szeptember 25-én (pénteken) 21 órától a KLUBRÁDIÓ Szabad a pálya című műsorában. Tartson velünk!
FELHÍVÁSOK: Posztháborús állapot – Ember és természet
A Múltunk folyóirat KÉT témában várja kutatók tanulmányait: 1. Magyarország és Európa – posztháborús állapot (1944–1947); 2. Ember és természet, ember és környezet a 19. és 20. században.
A történelmünk egy részét kótyavetyélné el az állam – VIDEÓ
A KlikkTV interjúja Egry Gáborral az előttünk álló költözés nehézségeiről, iratanyagunkról, és nemzeti kulturális örökségünk nálunk megtalálható emlékeiről.
Levéltári és könyvtári zárás
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Intézetünk könyvtára és levéltára 2020. augusztus 17-től költözés miatt bizonytalan ideig zárva tart. Megértésüket köszönjük!
eu zaszlo