A Politikatörténeti Intézet közzéteszi az által használt épületről szóló tárgyalás és jogvita dokumentumait
Az épületügy Gál András kormánybiztos 2012. márciusi levelétől a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. 2019. januári egyoldalú felmondásáig. Kattintson a részletekért és a sajtóközleményért!
Vranik Roland: Az állampolgár
Következő vetítésünkön, 2019. január 23-án (szerdán) 17.30-tól Csepeli György szociológussal beszélgetünk a menekültválság problémájáról.
Marx… Interpretációk, irányzatok, iskolák – hangfelvétel
2019. január 3-án a Klubrádió Szabad a pálya című műsorában Földes György és Antal Attila a Társadalomelméleti Műhely "Marx… Interpretációk, irányzatok, iskolák" című kötetéről...
Anno Filmklub 2018/2019
Filmklubunk legújabb évadában a jövőnket fenyegető politikai, gazdasági, társadalmi és ökológiai problémákat veszünk sorra. Maradtak-e még alternatíváink a radikális megoldásokon kívül?
Georg – The Doc (trailer)
“Georg” is a documentary film about the Hungarian Marxist philosopher, aesthetician, literary historian, and critic, György Lukács, based on an idea of Sotiris Bekas and the research of Cody J. Inglis,...
A válság politikái – Gagyi Ágnes könyvbemutatója a Gólyában
Gagyi Ágnes "A válság politikái. Új kelet-közép-európai mozgalmak globális perspektívában" című, a Napvilág Kiadónál megjelent kötetét 2019. január 16-án mutatják be a Gólyában.
eu zaszlo