• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

"Nagy-Magyarország végnapjai". Forradalmak és békerendszerek az első világháború után

E-mail Nyomtatás PDF

Kreatív történelmi-művelődéstörténeti vetélkedő középiskolás diákok számára


A versenyre a Politikatörténeti Intézet Hadszíntér és hátország projektjének keretében kerül sor, amelynek célja, hogy a közönséget, a társadalmat is bevonja programjaiba, lehetővé téve az első világháború helyi, sőt akár családi emlékezetének bekapcsolását a szélesebb közösségi emlékezetbe. Mivel a „tömegek háborújának” a katonák mellett a hátország is aktív részese volt, korábbi vetélkedőink mindkettőre nagy hangsúlyt helyeztek, kreatív feladatokkal (újságszerkesztés, blogírás, interjúkészítés) segítve a játékos tanulást.


Felhívás:

A vetélkedő részletes felhívása és a jelentkezés feltételei itt olvashatók.

A középiskolás korosztályból négyfős csapatok jelentkezését vártuk Magyarországról és a határon túli magyar iskolákból egyaránt. A csapatok tagjai egy iskolából kellett, hogy kikerüljenek ki, de nem volt szükséges, hogy egyazon osztályba járjanak. A verseny három írásbeli fordulóból és egy szóbeli döntőből áll.


Döntő:

A Budapesten megrendezendő döntőben az addigi fordulókon legtöbb pontot szerzett hét csapat méri össze tudását. Ennek részleteiről, a döntőbe jutott csapatok eredményeiről itt olvashat bővebben.


Eredmények:

Azon csapatok is nagyon szépen teljesítettek, amelyek végül nem jutottak be a döntőbe. Köszönjük a közreműködést mind a diákoknak, mind a felkészítő tanároknak. Nagyon kreatív feladatmegoldásokat kaptunk tőlük. Ezekből szemezgetve hamarosan Vágola Éva, a Legenda Egyesületet képviselő javítótanárunk (és a feladatsorok megalkotója) tesz közzé (itt honlapunkon) egy áttekintést.


Nagyításhoz kattintson a képre!
Módosítás dátuma: 2017. március 23. csütörtök, 15:49  

Események

Utolsó hónap február 2018 Következő hónap
H K SZ CS P SZ V
week 5 1 2 3 4
week 6 5 6 7 8 9 10 11
week 7 12 13 14 15 16 17 18
week 8 19 20 21 22 23 24 25
week 9 26 27 28

Támogatóink