polhist logo

Nyílt levél a FIDESZ és a KDNP frakció tagjainak

E-mail Nyomtatás PDF

NYÍLT LEVÉL
a FIDESZ és a KDNP frakció tagjainak


Tisztelt Képviselők!

2013. február 8-án az Országgyűlésben kétharmados többséggel rendelkező kormánykoalíció tagjai módosító javaslatcsomagot nyújtottak be a hatályos Alaptörvényhez. Azzal a szándékkal fordulunk Önökhöz, hogy az Alaptörvény negyedik módosításával kapcsolatos, levéltári dokumentumokra vonatkozó súlyos aggályainkat az előterjesztőkkel megosszuk. Felkérjük FIDESZ–KDNP frakció tagjait, hogy vonják vissza az Alaptörvény jelenlegi módosítása céljából beterjesztett javaslatukat. Kezdeményezzük mindezt elsősorban mint érintettek és hazájuk, nemzetük iránt elkötelezett magyar emberek, állampolgárok.

Nincs a világon még egy ország, amely az alkotmányában rendelkezne arról, hogy milyen módon és miként kell elhelyezni történelmi dokumentumokat. Nincs a világon még egy ország, amely magánszemélyek (jelesül tudományos intézet és szakszervezetek) és az állam közötti több bíróság előtt zajló jogvitát az Önök által javasolt úton, az alkotmány módosításával kívánná elrendezni.

Mint köztudott, a tervezett módosítás parlamenti szavazás előtt áll, felhívjuk figyelmüket, amennyiben az Országgyűlés a ránk vonatkozó alkotmánymódosítást elfogadja, kénytelenek leszünk a már elindított polgári, alkotmánybírósági, strasbourgi beadványaink fenntartása mellett további nemzetközi jogorvoslat lehetőségével élni. Nem szívesen tennénk vagy tesszük adott esetben ezt.

Személyes felelősségükre hivatkozva kérjük, hogy a semmilyen közérdeket nem szolgáló, ám működésünket ellehetetlenítő, a közéletünket mérgező, a jogellenes, illetve a nemzetközi joggal ellentétes alaptörvény-módosítást vonják vissza.


Budapest, 2013. március 7.

Tisztelettel:


PATAKY PÉTER
a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének elnöke

és

FÖLDES GYÖRGY
a Politikatörténeti Intézet főigazgatója

Módosítás dátuma: 2013. március 08. péntek, 11:13