• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

"Nagy-Magyarország végnapjai". Forradalmak és békerendszerek az első világháború után

E-mail Nyomtatás PDF

Kreatív történelmi-művelődéstörténeti vetélkedő középiskolás diákok számára


A versenyre a Politikatörténeti Intézet Hadszíntér és hátország projektjének keretében kerül sor, amelynek célja, hogy a közönséget, a társadalmat is bevonja programjaiba, lehetővé téve az első világháború helyi, sőt akár családi emlékezetének bekapcsolását a szélesebb közösségi emlékezetbe. Mivel a „tömegek háborújának” a katonák mellett a hátország is aktív részese volt, korábbi vetélkedőink mindkettőre nagy hangsúlyt helyeztek, kreatív feladatokkal (újságszerkesztés, blogírás, interjúkészítés) segítve a játékos tanulást.


Felhívás:

A vetélkedő részletes felhívása és a jelentkezés feltételei itt olvashatók.

A középiskolás korosztályból négyfős csapatok jelentkezését vártuk Magyarországról és a határon túli magyar iskolákból egyaránt. A csapatok tagjai egy iskolából kellett, hogy kikerüljenek ki, de nem volt szükséges, hogy egyazon osztályba járjanak. A verseny három írásbeli fordulóból és egy szóbeli döntőből áll.


Döntő:

A Budapesten megrendezendő döntőben az addigi fordulókon legtöbb pontot szerzett hét csapat méri össze tudását. Ennek részleteiről, a döntőbe jutott csapatok eredményeiről itt olvashat bővebben.


Eredmények:

Azon csapatok is nagyon szépen teljesítettek, amelyek végül nem jutottak be a döntőbe. Köszönjük a közreműködést mind a diákoknak, mind a felkészítő tanároknak. Nagyon kreatív feladatmegoldásokat kaptunk tőlük. Ezekből szemezgetve hamarosan Vágola Éva, a Legenda Egyesületet képviselő javítótanárunk (és a feladatsorok megalkotója) tesz közzé (itt honlapunkon) egy áttekintést.


Nagyításhoz kattintson a képre!
Módosítás dátuma: 2017. március 23. csütörtök, 15:49  

Események

Utolsó hónap július 2017 Következő hónap
H K SZ CS P SZ V
week 26 1 2
week 27 3 4 5 6 7 8 9
week 28 10 11 12 13 14 15 16
week 29 17 18 19 20 21 22 23
week 30 24 25 26 27 28 29 30
week 31 31

Támogatóink