polhist logo

Pályázatok és felhívások

E-mail Nyomtatás PDF


Társadalomelméleti Nyári Egyetem 2017
Posztdemokrácia, populizmus, politikai gazdaságtan

A Politikatörténeti Intézet Társadalomelméleti Műhelye (TEM) idén első ízben rendezi meg nyári egyetemét, amely a társadalomelmélet, társadalomkritika jövőbeni állandó találkozási pontja kíván lenni. A rendezvény célja, hogy társadalomelméleti témákkal foglalkozó egyetemi hallgatók, doktoranduszok, kutatók, politikusok, illetve a társadalomelméleti témák iránt érdeklődők számára egy átfogó társadalomelméleti palettát villantson fel az adott témakörrel foglalkozó hazai szakemberek, gondolkodók közvetítésével. Az esemény mindenki számára nyitott, akik közösen akarnak gondolkodni a kortárs társadalomelméleti témákról és a baloldalt feszítő dilemmákról, kihívásokról (az alapjövedelemtől egészen az aktuális gender-vitákig).
Jelentkezési határidő: 2017. június 21.
Bővebben...


A tőke 150 éve - konferencia-felhívás

Az idei évben több fontos évfordulóról is érdemes megemlékezni a baloldal eszme- és politikatörténetéből. Az univerzális igényű elméleti koncepciók iránt elkötelezett Társadalomelméleti Műhely 2017. október 18-ra konferenciát szervez Marx A tőke című művének kapcsán, amely éppen százötven éve jelent meg. A konferencia célja, hogy sokszínű és érdekes képet adjon Marx egyik legnagyobb hatású munkájának mai értelmezési és továbbgondolási lehetőségeiről, hatásáról napjainkban és az elmúlt évtizedekben. Célunk, hogy egy olyan sokszínű és inspiráló konferenciát rendezzünk, amely mind a jelentkezők, mind a közönség széles rétegét képes megszólítani.
Jelentkezési határidő: 2017. július 15.
Bővebben...


Legyél gyakornok a Politikatörténeti Intézetben!

2017 májusától kezdve folyamatosan várjuk olyan, bármely társadalomtudományi területen tanuló hallgatók jelentkezését, akik érdeklődnek a tudományos és közéleti rendezvények szervezése, vagy a történettudomány és a társadalomelméleti kutatások iránt.
Bővebben...




Módosítás dátuma: 2017. június 07. szerda, 14:49  

Társadalomelmélet