Megjelent Társadalomelméleti Műhelyünk sorozatának legújabb kötete!
Patakfalvi-Czirják Ágnes „A székely zászló a politikától a hétköznapokig. Tárgy, identitás, régió" című könyve 20% kedvezménnyel kapható a Napvilág Kiadó honlapján és könyvesboltjában.
A „Trianon-mitológia” és az újabb kutatási eredmények – PODCAST
A „Trianon-mitológiát” szedték darabokra az újabb kutatási eredmények alapján Ablonczy Balázs és Romsics Gergely történészek, akikkel Csunderlik Péter beszélgetett a 2020-as centenáriumon.
Nemzet, nemzetiség, konfliktusok
A Múltunk folyóirat honlapján olvasható a 2020/3. szám teljes tartalma: nemzet és hegemónia – nyelvi konfliktusok – faji antiszemitizmus – műsorpolitika – Horthy felelőssége – nemi erőszak
Posztháborús állapot
Megjelent a Múltunk folyóirat 2021/1. száma. Főbb témák: posztháborús állapot – fasizmusok – szociálpolitika és segélyakció – vasút és határok – Tanácsköztársaság – munkástanácsok
Proto-proletárdiktatúra vagy bomlástermék? – Az 1871-es párizsi kommün
Újabb podcastunkban a 150 éve, 1871. május 28-án vérbe fojtott párizsi kommünről és emlékezetéről Csunderlik Péter beszélgetett Balázs Gábor és Hahner Péter történészekkel.
Köszönet, további adománygyűjtés és folytatódó támadások
Költözésünk lezárult, de a neheze még hátra van: kérjük, minél szélesebb körben tegye ismertté helyzetünket, magyarázza el, miért fontos a működésünk!
eu zaszlo