polhist logo
Események Nyomtat help
Flat View
Év szerint
Havi nézet
Hónap szerint
Weekly View
Hét szerint
Daily View
Mai nap
Categories
Kategória szerint
Search
Keresés

1000 magyar ház - Kulturális Örökség Napjai

szombat, 17. szeptember 2011, 10:00 - 18:00
Találatok : 3731


Az 1000 magyar ház programjához csatlakozva a volt Kúria épületét és annak történetét bemutató sétán a látogatók megismerkedhetnek a korábban ítélethirdetésre használt díszes Tanácsteremmel, a gyönyörűen felújított Könyvtárral, a gazdag gyűjteményéből ízelítőt adó Levéltárral és az interaktív bemutatót tartó Restauráló műhellyel.


Épületünk akadálymentes, szeretettel várunk minden érdeklődőt szeptember 17-én, szombaton 10-18 óráig(Vasárnap zárva tartunk.)Az alábbi programokat kínáljuk látogatóinknak:


Szervezett, kb. egyórás séták indulnak 4 alkalommal:
10, 12, 14 és 16 órakor.


Útvonal:

- rövid tájékoztató a földszinten az épület történetéről,

- a harmadik emeleti díszes Tanácsterem megtekintése, amely a két világháború között (amikor az épületben a Magyar Kúria működött) bírósági ítélkezés helyszíneként szolgált,

- a második emeleti Könyvtár korhű megoldásokkal gyönyörűen felújított termeinek megtekintése, majd néhány érdekes gyűjteményének ismertetése,

- az első emeleti Levéltár izgalmas, egyedi dokumentumokban bővelkedő bemutatója,

- végül a földszinti Restauráló műhely munkatársainak interaktív bemutatója, ahol a látogatók bepillanthatnak a könyvkötészeti és állagmegóvó munkálatok egyes fázisaiba.


A rendezvény ideje alatt (az I. emeleti 120-as teremben) megtekinthető az Escher Károly fényképeiből készült kiállításunk, amely – eddig döntő mértékben ismeretlen – fényképtörténeti ritkaságok segítségével nyújt ízelítőt a 20. századi hazai politikai életről.

Emellett a látogatók egy 13+1 kérdésből álló, az épület titkairól szóló TOTÓ-t is kitölthetnek a körbevezetés alatt: az egyes csoportok győztesei a restaurátor műhelyben jutalomban részesülnek.


Bővebb információ:

A Politikatörténeti Intézet programjáról az info kukac phistory pont hu email címen vagy a 301-4926-es telefonszámon.
Kapcsolattartó: Prosinger Lívia

A Kulturális Örökség Napjairól: www.oroksegnapok.hu


Helyszín : Politikatörténeti Intézet I. emeleti konferenciaterme (Bp. V., Alkotmány u. 2.)

Vissza