polhist logo
Események Nyomtat help
Flat View
Év szerint
Havi nézet
Hónap szerint
Weekly View
Hét szerint
Daily View
Mai nap
Categories
Kategória szerint
Search
Keresés

25 év után / 2 - Jog- és társadalombiztonság

szerda, 22. április 2015, 17:30 - 19:30
Találatok : 3361


25 év után
vitasorozat a rendszerváltás 25. évfordulója alkalmából


2015. április 22. (szerda) 17:30


2. Jog- és társadalombiztonság


Résztvevők: FLECK ZOLTÁN és KRÉMER FERENC

Felkért hozzászóló: ANTAL ATTILA


Részvételi szándékát kérjük, az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen vagy a 301-4920-as telefonszámon jelezze.A beszélgetéshez kapcsolódó kötetek:


Fleck Zoltán: Változások és változatlanságok
A magyar jogrendszer a rendszerváltás után


 Krémer Ferenc: Rossz döntések kora
Rendészetpolitikai tévelygések a rendszerváltás első húsz évében
25 év után


A Politikatörténeti Alapítvány 2011-ben értékelő és elemző konferenciát rendezett 20 év után című könyvsorozata lezárása alkalmából. Akkor a szerzők – a könyvsorozat kötetein túlmutatva – azt vizsgálták, hogy a rendszerváltás utáni két évtized társadalmi, gazdasági és politikai folyamatai hogyan vezethettek el a 2010-es év eseményeihez? Beszéltek arról is: mi várható az elkövetkező években. A rendezvényről készült videófelvételeket itt tekintheti meg.

Azóta eltelt újabb öt év. Bár a negyedszázadot most nem tudjuk újabb könyvekben értékelni, nincs okunk kitérni a kihívás elől. Ezért vitasorozatot indítunk a rendszerváltás 25. évfordulója kapcsán.


Hat önálló beszélgetésen, témánként csoportosítva, a 20 év után sorozat szerzői és felkért hozzászólók részvételével vitatjuk meg az alábbi kérdéseket:

- Mi változott az elmúlt öt évben ahhoz képest, ahol abbamaradt a 20 évről szóló kötet?

- Az elmúlt öt év kapcsán hogyan értékelik az elmúlt 25 évet?


A rendezvényekre kéthetente szerdánként kerül sor a Politikatörténeti Intézet I. emeleti konferenciatermében (1054 Budapest, Alkotmány u. 2.).


A teljes programot és a beszélgetésekről készült videókat itt tekintheti meg.Helyszín : Politikatörténeti Intézet, I. emeleti konferenciaterem (1054 Bp., Alkotmány u. 2.)

Vissza