polhist logo
Események Nyomtat help
Flat View
Év szerint
Havi nézet
Hónap szerint
Weekly View
Hét szerint
Daily View
Mai nap
Categories
Kategória szerint
Search
Keresés

Escher Károly fotókiállítás

szerda, 2. március 2011, 17:00 - 18:00
Találatok : 4144


Kiállítás a Politikatörténeti Intézetben Escher Károly - eddig publikálatlan - politikai témájú képeiből


Az elmúlt esztendőkben több, világhírnévre szert tett fotográfus tárlatát láthattuk Budapesten. 2010 szenzációja volt Robert Capa, Lucien Hervé és Munkácsi Márton kiállítása: ők – az ígéretes pályakezdés után – a húszas–harmincas években elhagyták Magyarországot, és külföldön „futottak be”. Egy pályatársuk, Escher Károly azonban – ahogy mondani szokás: talán kalandvágyból – itthon maradt.

Tavaly volt születésének 120. évfordulója; ebből az alkalomból három tárlat igyekezett felhívni a figyelmet életútjának sajátosságaira és az életmű kvalitásaira. A kiállítások anyagát a rendezők összehangolták, így az ismétlések nélküli tematikus tárlatok szélesebb megközelítésben mutattak be részleteket munkásságából.

A jelen válogatás – eddig döntő mértékben ismeretlen – Escher-felvételek segítségével nyújt ízelítőt a 20. századi hazai politikai életről. A képek egy olyan, a mai napig nagyobbrészt feltáratlan életmű darabjai, melynek jelentős része kis híján megsemmisült; több, mint 30.000 felvételének megmentéséért pedig még küzdenek a szakemberek.

Ismerkedjen meg nálunk ezekkel fényképtörténeti ritkaságokkal!

A kiállítás megtekinthető a megnyitó után, munkanapokon (H-P) 8 és 17 óra között.Helyszín : Politikatörténeti Intézet I. emeleti (120-as) kiállítóterme (Bp. V., Alkotmány u. 2.)

Vissza