Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

A férfiuralom történeti változásai

2023. december 15. 21:00 - 22:00

Esemény kategória:
Kategória:

Több évszázadra volt szükség ahhoz, hogy a családban megkérdőjelezhetetlen tekintélyként és a fegyelmező funkció megtestesítőjeként megjelenő férfitől eljussunk a párkapcsolatban és a családban az érzelmi egyensúly fenntartásában is szerepet vállaló, empatikus férfiig. Ezzel párhuzamosan a személyközi viszonyainkból is folyamatosan párolog el az erőszak, az agresszió, ennek ellenére a 20. század mégis minden korábbinál több áldozatot követelő fegyveres konfliktusokat, háborúkat, népirtásokat hozott.

Különleges beszélgetéssel jelentkeztünk a Klubrádió Szabad a pálya című műsorában december 15-én, amely erre a látszólagos ellentmondásra is magyarázattal szolgál.
 

Hallgassa vissza az adást ide kattintva!

 
Hadas Miklós szociológust, maszkulinitáskutatót
, Pierre Bourdieu egykori tanítványát Fáber Ágoston, az Új Egyenlőség szerkesztője kérdezte a férfiuralom történeti változásairól, valamint többek között arról is, hogy az elmúlt évszázadok során hogyan alakultak át a férfiuralom mintázatai. Hadas Miklós tudományos munkásságával összefüggésben arra is kitér, hogy milyen hatások formálták saját maszkulinitását, honnan származik az a habitus, amelyet férfiként a magáévá tett, és a feminista művek olvasása, valamint szociológiai kutatásai hogyan hatottak vissza életére.

 

 

Részletek

Dátum:
2023. december 15.
Időpont:
21:00 - 22:00
Esemény kategória:
Esemény címkék:
,