Felhívás Támogatóinkhoz – adó 1%

 

 

Évről évre elérkezik az idő, amikor Ön és ismerősei támogatását kérjük személyi jövedelemadója 1%-ának felajánlásával. Most azonban a szokásostól eltérő helyzetben fordulunk Önhöz, mivel komoly változások történtek mind Intézetünk helyzetét, mind az 1%-os felajánlásokat illetően.

 

Kezdjük az utóbbival: a Politikatörténeti Alapítvány adószáma megváltozott, így amennyiben idén (is) minket kíván támogatni, kérjük, ezt az adószámot használja felajánlása során:

19661971-1-41

 

 

Továbbra is örömmel fogadjuk – az adó 1%-ának felajánlása mellett vagy helyett – bármely látogatónk, olvasónk, barátunk segítségét egy kisebb vagy nagyobb összeg átutalásával bankszámlaszámunkra:

A Politikatörténeti Alapítvány számlaszáma:
12010879-01412628-00100003 (Raiffeisen Bank)

 

Mire fordítjuk ezeket az összegeket? Honlapunkon részletes információkat talál sokszínű tevékenységünkről, ezért itt most egy képes összesítést adunk, amely jól illusztrálja mindazt, amit az elmúlt időszakban önerőből, illetve pályázatok és az Önök támogatása segítségével végeztünk:

 

A kormány azonban – a fenti eredményeink ellenére – évek óta megpróbálja ellehetetleníteni működésünket. Levéltárunk jelentős részét kártalanítás nélkül államosították, majd jogtalan használattal vádolva, még az intézet létét is tagadva ki akartak és akarnak rakni az épületből, amit a Kúria 2018. november 26-i ítélete alapján is jogszerűen használunk.

 

Mi mindezek ellenére tovább folytatjuk közhasznú tevékenységünket: nem fogadjuk el a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. egyoldalú és önkényes felmondását, de továbbra is készek vagyunk jogaink és érdekeink méltánylása mellett megállapodni.