Képek, évek, pillanatok

 

TANYI ADRIENNE FOTÓKIÁLLÍTÁSA

A NAPVILÁG GALÉRIÁBAN
(1054 Budapest, Alkotmány u. 2.).

 

A kiállítás 2018. szeptember 24-től november 27-ig látogatható.
A belépés díjtalan.

 

NYITVATARTÁS:
hétfő-csütörtök 10-19 óráig,
péntek 10-17 óráig.

 

BEMUTATKOZÁS

 

 

Tanyi Adrienne vagyok. Budapesten születtem egy emblematikus évben, mely felforgatta a világot.

Tizenöt éves voltam, amikor először utaztam külföldre: Bulgáriába, vonattal. Anyám kezembe nyomta a bátyám „second hand” Szmena fényképezőgépét és azt mondta: „Nappal szemben nem fényképezünk”. A bátyám persze elmondta azt is, hogy mit hol kell beállítani. Aztán, amikor a hazaérkezésem után előhívattuk a képeket, nagy volt a csodálkozás. Attól kezdve széles körben azzal dicsekedett a család, hogy milyen ügyes vagyok és milyen szép fényképeket tudok csinálni.

Hát ez adta meg az önbizalmat a fényképezéshez – mert a kíváncsiság és a világra való nyitottság már akkor is bennem volt. Később kiváló mesterektől megtanultam a szakma fortélyait is, képeimet folyóiratok, hetilapok közlik több, mint egy évtizede.

Imádok utazni, idegen tájakat, más embereket, különböző kultúrákat megismerni. Manapság, amikor a fényképezőgépek, okos telefonok már mindent elvégeznek helyettünk, könnyű jó képeket csinálni – mondják sokan. Ezzel én nem értek egyet: szerintem a jó képekhez nem csak technika kell, hanem egyfajta látásmód is.

Ez a kiállítás egy ünnepi ajándék, mellyel megleptem magam. Az itt látható műveket tehát azért választottam ki sok ezer fénykép közül, mert – ezért, vagy azért – szeretem őket, és azt gondolom, hogy általuk a képek nézője is megismerhet engem egy kicsit.
Nézzék hát és szeressék őket önök is!