Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Escher Károly fotókiállítás

2011. március 3. 01:00 - 02:00

Esemény kategória:
Kategória:

Kiállítás a Politikatörténeti Intézetben Escher Károly – eddig publikálatlan – politikai témájú képeiből

Az elmúlt esztendőkben több, világhírnévre szert tett fotográfus tárlatát láthattuk Budapesten. 2010 szenzációja volt Robert Capa, Lucien Hervé és Munkácsi Márton kiállítása: ők – az ígéretes pályakezdés után – a húszas–harmincas években elhagyták Magyarországot, és külföldön „futottak be”. Egy pályatársuk, Escher Károly azonban – ahogy mondani szokás: talán kalandvágyból – itthon maradt.

Tavaly volt születésének 120. évfordulója; ebből az alkalomból három tárlat igyekezett felhívni a figyelmet életútjának sajátosságaira és az életmű kvalitásaira. A kiállítások anyagát a rendezők összehangolták, így az ismétlések nélküli tematikus tárlatok szélesebb megközelítésben mutattak be részleteket munkásságából.

A jelen válogatás – eddig döntő mértékben ismeretlen – Escher-felvételek segítségével nyújt ízelítőt a 20. századi hazai politikai életről. A képek egy olyan, a mai napig nagyobbrészt feltáratlan életmű darabjai, melynek jelentős része kis híján megsemmisült; több, mint 30.000 felvételének megmentéséért pedig még küzdenek a szakemberek.

Ismerkedjen meg nálunk ezekkel fényképtörténeti ritkaságokkal!

A kiállítás megtekinthető a megnyitó után, munkanapokon (H-P) 8 és 17 óra között.

Részletek

Dátum:
2011. március 3.
Időpont:
01:00 - 02:00
Esemény kategória:

Helyszín

Politikatörténeti Intézet