Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Ki volt Rákosi Mátyás? – könyvbemutató

2020. szeptember 18. 14:30 - 16:00

Esemény kategória:
Kategória:

 

Kedves Érdeklődők!

A könyvbemutatót szándékunk szerint szabad levegőn, azaz a Politikatörténeti Intézet udvarán tartjuk meg (az időjárás-előrejelzés egyelőre kedvező képet mutat). Eső vagy rossz idő esetén a helyszín I. emeleti konferenciatermünk lesz, ahol a maximális 100 fő helyett most 35 főt tudunk biztonságosan leültetni.

Emiatt a rendezvényen csak előzetes regisztrációt követően lehet részt venni. Az ennek során megadott adatokat arra használjuk, hogy változás, vagy egyéb, hirtelen felmerülő probléma esetén gyorsan megkereshessük Önöket. Együttműködésüket köszönjük.

A REGISZTRÁCIÓHOZ KATTINTSANAK IDE!

 


 

AZ ESEMÉNYRŐL VIDEÓFELVÉTEL KÉSZÜL, AMIT UTÓLAG KÖZZÉTESZÜNK WEBOLDALUNKON ÉS YOUTUBE-CSATORNÁNKON.

 


 

Időpont: 2020. szeptember 18. (péntek) 14.30

Helyszín: a Politikatörténeti Intézet udvara (a maszkviselés ajánlott) vagy rossz idő esetén az I. emeleti konferenciaterem (a maszkviselés sajnos kötelezővé ugyan nem tehető, de itt kérni fogjuk rá Önöket)

 

Résztvevők:

BARÁTH MAGDOLNA
CSUNDERLIK PÉTER
FEITL ISTVÁN
KONOK PÉTER

 

A kötetről:

Hogyan változott egy erkölcsi érzéket nélkülöző zsarnokká ez az alapjában tehetséges, művelt, kapcsolatteremtő ember az 1940-es évek végére, az ötvenes évek elejére? Hogyan vált Magyarország legnépszerűbb embere egyik évről a másikra a leggyűlöltebb figurává, akinek képeit aztán az utcán égették? Hogyan csalogatta elő Rákosi Mátyásból a zsarnokot a gyorsan megkapott és kizárólagos hatalom, a teljes kiszolgáltatottság a szovjet birodalomtól és magától Sztálintól, valamint a háborús hisztéria?

Kevés olyan történelmi személyiség van, akinek emberi tulajdonságait, viselkedését, jellemét annyian fürkészték, mint Rákosi Mátyás. A Napvilág Kiadó politikus életrajzokat bemutató sorozatába illeszkedő könyv megmutatja, hogy rendre más-más embert láthatunk, attól függően, hogy a 20. század mely évtizedében és milyen helyzetben pillantjuk meg szereplőnket.

Bővebb leírásért, a kötet sajtóvisszhangjáért, vagy kedvezményes áron történő megrendeléséért kattintson ide!

 

Az „ártatlanság korától” a karaktertorzulásról árulkodó nyelvhasználaton át az életfogytiglani bűnhődésig mutatja be a méltán bukott diktátort Feitl István Ki volt Rákosi Mátyás? című könyve. (hvg)

Részletek

Dátum:
2020. szeptember 18.
Időpont:
14:30 - 16:00
Esemény kategória: