Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Ki volt Rákosi Mátyás? – VIDEÓ

2020. szeptember 18. 14:30 - 16:00

Esemény kategória:
Kategória:

Hogyan változott egy erkölcsi érzéket nélkülöző zsarnokká ez az alapjában tehetséges, művelt, kapcsolatteremtő ember az 1940-es évek végére, az ötvenes évek elejére? Hogyan vált Magyarország legnépszerűbb embere egyik évről a másikra a leggyűlöltebb figurává, akinek képeit aztán az utcán égették? Hogyan csalogatta elő Rákosi Mátyásból a zsarnokot a gyorsan megkapott és kizárólagos hatalom, a teljes kiszolgáltatottság a szovjet birodalomtól és magától Sztálintól, valamint a háborús hisztéria?

Kevés olyan történelmi személyiség van, akinek emberi tulajdonságait, viselkedését, jellemét annyian fürkészték, mint Rákosi Mátyás. A Napvilág Kiadó politikus életrajzokat bemutató sorozatába illeszkedő könyv megmutatja, hogy rendre más-más embert láthatunk, attól függően, hogy a 20. század mely évtizedében és milyen helyzetben pillantjuk meg szereplőnket.

Bővebb leírásért, a kötet sajtóvisszhangjáért, vagy kedvezményes áron történő megrendeléséért kattintson ide!

 

VIDEÓ

Feitl István kötetét 2020. szeptember 18-án mutattuk be a Politikatörténeti Intézetben BARÁTH MAGDOLNA, CSUNDERLIK PÉTER, FEITL ISTVÁN és KONOK PÉTER részvételével.

Tekintse meg az erről készült felvételt!

 

Az „ártatlanság korától” a karaktertorzulásról árulkodó nyelvhasználaton át az életfogytiglani bűnhődésig mutatja be a méltán bukott diktátort Feitl István Ki volt Rákosi Mátyás? című könyve. (hvg)

 

Részletek

Dátum:
2020. szeptember 18.
Időpont:
14:30 - 16:00
Esemény kategória: