Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Kihívások 2021 – HANGFELVÉTEL

2021. november 5. 21:00 - 22:00

Esemény kategória:
Kategória:

Miért érdemes baloldali politikával nekilátni a rendszerváltásnak és hogyan érdemes a baloldali elveket a reálpolitika szolgálatatába állítani? Lehet-e egyáltalán baloldali politikát folytatni kormányzati pozícióból?

 
A Klubrádió Szabad a pálya című műsorában 2021. november 5-én Földes György és Antal Attila beszélgetett az általuk szerkesztett, a Napvilág Kiadónál hamarosan megjelenő kötet kapcsán a baloldalról és a társadalmi, politikai kihívásokról.

 
Az adást ITT hallgathatja meg.

 
A kötet ajánlója:

A magyar politikai légkör jó ideje meglehetősen felfokozott, és ebben a helyzetben számos kulcsfontosságú, a jelenünket és a jövőnket befolyásoló problémáról egész egyszerűen lehetetlen vitát kezdeményezni. Ez a kötet és tizenhárom szerzője szakítani kíván mindezzel, mivel a világ, Európa és hazánk mai helyzetében rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a közvélemény számára érthető módon kifejtsük, mit gondolunk azokról a kihívásokról, amelyekkel szembe kell néznünk. Ehhez a szembenézéshez, alternatíva-kereséshez egy sokszerzős, a társadalomkritikai gondolkodás hasznosságát, a fennálló gazdasági, politikai és kulturális viszonyok átalakításának szükségességét bizonyító kötettel szeretnénk hozzájárulni.

A kötet szerzői:

Andor László, Antal Attila, Bajomi-Lázár Péter, Berényi Eszter, Csáki György, Éber Márk Áron, Földes György, Huszár Ákos, Kiss Viktor, Knausz Imre, Krekó Péter, Losoncz Alpár, Pogátsa Zoltán

 

Részletek

Dátum:
2021. november 5.
Időpont:
21:00 - 22:00
Esemény kategória:
Esemény címkék: