Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Konferenciafelhívás – Polányi 135

2021. július 9. 08:00 - 17:00

Esemény kategóriák:
Kategória: ,

 

A Politikatörténeti Intézet Társadalomelméleti Műhelye (PTI TEM) magyar nyelvű konferenciát hirdet Polányi Károly születésének 135. évfordulója alkalmából.

 

A konferencia várható időpontja: 2021. október első fele

Helyszín: a konferenciát az akkor érvényben lévő járványügyi szabályok szerint vagy online vagy hibrid módon rendezzük meg (a részleteket később tesszük közzé)

Vitaindító előadást tart: Melegh Attila

 

Polányi Károly 135 éve, 1886. október 25-én született Bécsben. A kiváló magyar gazdaságtörténész, szociálfilozófus, társadalompolitikus munkássága szerteágazó a gazdaságelmélettől a kapitalizmus politikai gazdaságtani és politikaelméleti elemzéséig. Polányi különösen fontos, iránymutató szerepet tölt be a globális kapitalizmus kritikai, politikai gazdaságtani elemzése szempontjából – ahogy a kritikai társadalomelmélettel foglalkozó közösségek számára bárhol a világon, úgy- a PTI Társadalomelméleti Műhelyének tagjainak is.

Intézetünk számára munkássága abból a szempontból is fontos, hogy A nagy átalakulás. Korunk gazdasági és politikai gyökerei című meghatározó kötete a Napvilág Kiadó gondozásában jelent meg.

 

A magyar nyelvű konferenciára minden olyan témakörben várjuk az előadók jelentkezését, amely megközelítésmódjában, témájában, módszertanában Polányi tágan értelmezett munkásságához vagy pedig a Polányi által vizsgált korszakhoz kötődik.

 

JELENTKEZÉS

Az előadóktól 20 perces előadásokat várunk, és arra kérjük őket, hogy max. 300 szavas absztraktjukat 2021. szeptember 1-ig küldjék el az és az email címre.

A jelentkezések kiértékelésére 2021. szeptember 10-ig kerül sor.

 

További információ az  email címen kérhető.

 

Részletek

Dátum:
2021. július 9.
Időpont:
08:00 - 17:00
Esemény kategóriák:
,