Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Kulturális Örökség Napjai – 2011

2011. szeptember 17. 18:00 - 2011. szeptember 18. 02:00

Esemény kategória:
Kategória:

 

Az 1000 magyar ház programjához csatlakozva a volt Kúria épületét és annak történetét bemutató sétán a látogatók megismerkedhetnek a korábban ítélethirdetésre használt díszes Tanácsteremmel, a gyönyörűen felújított Könyvtárral, a gazdag gyűjteményéből ízelítőt adó Levéltárral és az interaktív bemutatót tartó Restauráló műhellyel.

 

Épületünk akadálymentes, szeretettel várunk minden érdeklődőt szeptember 17-én, szombaton 10-18 óráig(Vasárnap zárva tartunk.)

 

 

Az alábbi programokat kínáljuk látogatóinknak:

 

Szervezett, kb. egyórás séták indulnak 4 alkalommal:
10, 12, 14 és 16 órakor.

 

Útvonal:

– rövid tájékoztató a földszinten az épület történetéről,

– a harmadik emeleti díszes Tanácsterem megtekintése, amely a két világháború között (amikor az épületben a Magyar Kúria működött) bírósági ítélkezés helyszíneként szolgált,

– a második emeleti Könyvtár korhű megoldásokkal gyönyörűen felújított termeinek megtekintése, majd néhány érdekes gyűjteményének ismertetése,

– az első emeleti Levéltár izgalmas, egyedi dokumentumokban bővelkedő bemutatója,

– végül a földszinti Restauráló műhely munkatársainak interaktív bemutatója, ahol a látogatók bepillanthatnak a könyvkötészeti és állagmegóvó munkálatok egyes fázisaiba.

 

A rendezvény ideje alatt (az I. emeleti 120-as teremben) megtekinthető az Escher Károly fényképeiből készült kiállításunk, amely – eddig döntő mértékben ismeretlen – fényképtörténeti ritkaságok segítségével nyújt ízelítőt a 20. századi hazai politikai életről.

Emellett a látogatók egy 13+1 kérdésből álló, az épület titkairól szóló TOTÓ-t is kitölthetnek a körbevezetés alatt: az egyes csoportok győztesei a restaurátor műhelyben jutalomban részesülnek.

 

Bővebb információ:

A Politikatörténeti Intézet programjáról az info kukac phistory pont hu email címen vagy a 301-4926-es telefonszámon.
Kapcsolattartó: Prosinger Lívia

A Kulturális Örökség Napjairól: www.oroksegnapok.hu

Részletek

Kezdés:
2011. szeptember 17. 18:00
Vége:
2011. szeptember 18. 02:00
Esemény kategória: