Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Kulturális Örökség Napjai – 2012

2012. szeptember 15. 10:00 - 18:00

Esemény kategória:
Kategória:

 
Idén is csatlakoztunk a Kulturális Örökségek Napjai rendezvénysorozathoz, melynek keretében megnyitjuk épületünket a nagyközönség előtt.

 

A volt Kúria épületét és annak történetét bemutató sétán a látogatók megismerkedhetnek a korábban ítélethirdetésre használt díszes Tanácsteremmel, a gyönyörűen felújított Könyvtárral, a gazdag gyűjteményéből ízelítőt adó Levéltárral és az interaktív bemutatót tartó Restauráló műhellyel.

 

Épületünk akadálymentes, szeretettel várunk minden érdeklődőt szeptember 15-én, szombaton 10-18 óráig!

 

Szombaton az épület csak vezetéssel, a meghirdetett séták keretében látogatható! Az utolsó vezetés 18 órakor indul. Vasárnap zárva tartunk.

 

 

Szombaton szervezett, kb. egyórás séták indulnak az alábbi időpontokban: 10, 12, 14, 16 és 18 órakor.

A 18 órás vezetés nem járja be a teljes épületet, hanem csak az I. emeleti kiállításra koncentrál. Erről bővebben pár sorral lejjebb olvashat.

 

Útvonal:

rövid tájékoztató a földszinten az épület történetéről,
– a harmadik emeleti díszes Tanácsterem megtekintése, amely a két világháború között (amikor az épületben a Magyar Kúria működött) bírósági ítélkezés helyszíneként szolgált,
– a második emeleti Könyvtár korhű megoldásokkal gyönyörűen felújított termeinek megtekintése, majd néhány érdekes gyűjteményének ismertetése,
– az első emeleti Levéltár izgalmas, egyedi dokumentumokban bővelkedő bemutatója,
– végül a földszinti Restauráló műhely munkatársainak interaktív bemutatója, ahol a látogatók bepillanthatnak a könyvkötészeti és állagmegóvó munkálatok egyes fázisaiba.

 

Kádár János születésének 100. évfordulója alkalmából a rendezvény ideje alatt (az I. emeleti 120-as teremben) megtekinthetők Kádár János egyes lakberendezési tárgyai (konyha, íróasztal, stb.) és az ezekről eredeti környezetükben készült fényképek. Az I. emeleti konferenciateremben a séták után Kádár János házáról szóló videóvetítés várja a pihenni vágyókat.

 

 

Bővebb információ: , 301-49-26
A Kulturális Örökség Napjairól: www.oroksegnapok.hu
Helyszín: 1054 Budapest, Alkotmány u. 2.

Részletek

Dátum:
2012. szeptember 15.
Időpont:
10:00 - 18:00
Esemény kategória: