Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Kulturális Örökségek Napjai – 2013

2013. szeptember 21. 10:00 - 17:00

Esemény kategória:
Kategória:

Idén is csatlakoztunk a Kulturális Örökségek Napjai rendezvénysorozathoz, melynek keretében megnyitjuk épületünket a nagyközönség előtt.

A volt Kúria épületét és annak történetét bemutató sétán a látogatók megismerkedhetnek a korábban ítélethirdetésre használt díszes Tanácsteremmel, a gyönyörűen felújított Könyvtárral, a gazdag gyűjteményéből ízelítőt adó Levéltárral és az interaktív bemutatót tartó Restauráló műhellyel.

Épületünk akadálymentes, szeretettel várunk minden érdeklődőt szeptember 21-én, szombaton 10-16 óráig!

Szombaton az épület csak vezetéssel, a meghirdetett séták keretében látogatható! Az utolsó vezetés 16 órakor indul. Vasárnap zárva tartunk.

 

Szombaton szervezett, kb. egyórás séták indulnak az alábbi időpontokban: 10, 12, 14, 16 órakor.

Útvonal:

rövid tájékoztató a földszinten az épület történetéről,
– a harmadik emeleti díszes Tanácsterem megtekintése, amely a két világháború között (amikor az épületben a Magyar Kúria működött) bírósági ítélkezés helyszíneként szolgált,
– a második emeleti Könyvtár korhű megoldásokkal gyönyörűen felújított termeinek megtekintése, majd érdekes gyűjteményének ismertetése,
– az első emeleti Levéltár izgalmas, egyedi dokumentumokban bővelkedő bemutatója,
– végül a földszinti Restauráló műhely munkatársainak interaktív bemutatója, ahol a látogatók bepillanthatnak a könyvkötészeti és állagmegóvó munkálatok egyes fázisaiba.

Az épület földszintjén található Napvilág Könyves Galériában egész nap megtekinthető Huller Ágoston képzőművész PASZTELLEL FESTVE című kiállítása. Ugyanitt a Napvilág Kiadó kínálja kedvezményesen kiadványait.

 

Bővebb információ: , 301-49-26
A Kulturális Örökség Napjairól: www.oroksegnapok.hu
Helyszín: 1054 Budapest, Alkotmány u. 2.

Részletek

Dátum:
2013. szeptember 21.
Időpont:
10:00 - 17:00
Esemény kategória: