Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Úri utcai beszélgetések 5. – Varga Zsuzsanna

2022. május 5. 17:30 - 19:00

Esemény kategória:
Kategória:

 

Évtizedeken át volt a magyar történettudomány centruma az Úri utcában, hiszen ott működött az MTA Történettudományi Intézete és a Magyar Történelmi Társulat is. Szalonbeszélgetés-sorozatunkban magyar történészekkel és társadalomtudósokkal beszélgetünk pályájukról, kutatásaikról, a magyar történettudomány múltjáról, jelenéről és jövőjéről.

Következő vendégünk VARGA ZSUZSANNA, akinek pályája Debrecenből indult, de Budapesten, az ELTE BTK Új- és Jelenkori Magyar Történeti Tanszékén teljesedett ki, ahol 2016 óta tanszékvezető egyetemi tanár és egyúttal a doktori program vezetője. Magyarország 20. századi történetén belül szűkebb szakterülete az 1945 utáni agrártörténet. Egy olyan korszakot kutat, amelyben a politikai beavatkozások gyökeresen felforgatták a vidék életét. Munkáiban összetetten vizsgálja e mélyreható gazdasági-társadalmi átalakulást, a hatalom törekvései és az erőszak motívuma mellett nagy jelentőséget tulajdonít a paraszti érdekérvényesítésnek és az agrárlobbi közvetítő tevékenységének is. Legutóbbi – a Harvard Egyetem Hidegháború Történeti könyvsorozatában megjelent – monográfiájában pedig arra kérdezett rá, hogy a szovjetizált mezőgazdaságban milyen tér nyílott a nyugati tudás- és technológia transzfereknek.?

 

A beszélgetést vezeti: Takács Róbert történész

 

Időpont: 2022. május 5., csütörtök 17:30

Helyszín: 1014 Budapest, Úri utca 6. (I. emelet 12., kapucsengő: 12)

 

REGISZTRÁCIÓ

Kedves Vendégeink! Kérjük, hogy részvételi szándékukat az itt található űrlapon jelezzék.

Noha a beltéri kötelező maszkviselést már nem írja elő központi rendelkezés, mindannyiunk biztonsága érdekében kérjük, az eseményre csak védettséggel rendelkezők jöjjenek. Együttműködésüket nagyon köszönjük!

A FB-eseményt ITT találja.

 


 

SOROZATUNK KORÁBBI BESZÉLGETÉSEI:

 

 

 

Részletek

Dátum:
2022. május 5.
Időpont:
17:30 - 19:00
Esemény kategória: