Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Úri utcai beszélgetések 10. – VIDEÓ – Széchenyi Ágnes irodalomtörténész

2022. november 16.

Esemény kategória:
Kategória:

Úri utcai szalonbeszélgetés-sorozatunkban magyar történészekkel és társadalomtudósokkal beszélgetünk pályájukról, kutatásaikról, a magyar történettudomány múltjáról, jelenéről és jövőjéről. Eddig Pók Attilát, Saly Noémit, Ablonczy Balázst, Jeszenszky Gézát, Varga Zsuzsannát, Kövér Györgyöt, Hajdu Tibort, Pető Andreát és Romsics Ignácot láttuk vendégül.

A korábbi beszélgetésekről készült felvételeket itt találja.

HELYSZÍN: 1014 Budapest, Úri utca 6. (I. emelet, 12-es kapucsengő)

 

2022. november 16-i rendezvényünk vendége SZÉCHENYI ÁGNES irodalomtörténész volt, akivel Takács Róbert történész (PTI) beszélgetett.

SZÉCHENYI ÁGNES a Bölcsészettudományi Kutatóközpont Irodalomtudományi Intézetének tudományos munkatársa. Tevékenysége a 20. századi magyar irodalom legnagyobb törésvonalához, a népi-urbánus ellentéthez kapcsolódik, fő műve a Nyugat folyóirat egyik vezető kritikusának, Schöplin Aladárnak életrajza, s nevéhez fűződik egy másik, a világirodalom közvetítésében nagy jelentőségű folyóirat, a népi írókhoz kötődő Válasz történetének feldolgozása. Ezen felül érdeklődik a média társadalomtörténete és a magyar irodalom Budapest-ábrázolása iránt.

Tekintse meg a beszélgetésről készült felvételt:

Részletek

Dátum:
2022. november 16.
Esemény kategória: