Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Mit kell tudnunk ma a 150 éves Budapestről és a történeti ismeretterjesztésről?

2023. október 18. 19:00 - 19:50

Esemény kategória:
Kategória:

 

SZEGEDI PROGRAMAJÁNLÓ:

 

2023. október 18-19. között rendezik meg a VII. Magyar Könyvkiadók Napját az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar szervezésében, amelynek során nyolc könyvkiadó mutatkozik be egy-egy kötettel. Az eseménnyel a szervezők arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy egy bölcsészkar nem létezhet könyvkiadók nélkül, hiszen oktatóik, hallgatóik egyszerre könyvek szerzői, olvasói és értelmezői.

 

A program keretében október 18-án, szerdán 19:00-19:50 között kollégánkkal (és egyben a Napvilág Kiadó szerzőjével), Ignácz Károly történésszel Baráth Katalin beszélget:

Mit kell tudnunk ma a 150 éves Budapestről és a történeti ismeretterjesztésről?

Budapest születésének 150. évfordulóját számtalan jubileumi kiadvány megjelentetésével ünnepli a könyves szakma. A történettudomány feladata ebben az esetben is az évfordulóra vonatkozó kutatások eredményeinek történetbe foglalása, és – nem utolsósorban – ennek a történetnek minél népesebb közönséghez való eljuttatása. Az e munkával járó kihívásokról és aktualitásokról beszélgetünk Ignácz Károllyal, a Kérdések és válaszok Budapestről (Napvilág Kiadó, 2023) szerkesztőjével, a fővárosi választások történetének avatott kutatójával.

 

Helyszín: Café Radnóti – 6722 Szeged, Egyetem utca 2. (bejárat a Göncz Árpád sétány felől)

 

Teljes program az esemény honlapján

 

Mindezt kiegészíti két színes esti program: egy felolvasóest, ahol egészen friss, a távolság hívószóra született, még könyv előtti szövegeket hallhatunk íróktól és filozófusoktól, és pécsi egyetem tanárának, egyben a 30Y zenekar énekes-dalszerzőjének, Beck Zoltánnak a szerzői estje. A Napvilág Kiadónál az ő kötete is kapható A megszólalás üres helye. Romológiáról és más dolgokról címmel.

 

A programok minden érdeklődő számára díjmentesen látogathatók!

 

 

Részletek

Dátum:
2023. október 18.
Időpont:
19:00 - 19:50
Esemény kategória: