Összefoglaló a Borsos Miklós-emlékhely körüli helyzetről

 

Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a híradásokat és riportokat, amelyek részletesen bemutatják, hogy mi történt a Politikatörténeti Alapítvány és Intézet által 2022 végéig működtetett Borsos Miklós-emlékhely ügyében.

 

Közlemény: újabb fideszes támadás ellenünk

Intézetünket eltávolították az Úri utcából. Az I. kerületi képviselők döntése nyomán a Borsos Miklós-emlékszoba és a nemrég megnyitott új kiállítás is meghatározatlan időre bezárt.

 

Beszámoló – Borsos Miklós-emlékhely (2021–2022)

Az emlékhelyen végzett tevékenységünk bemutatása: a Borsos-kiállítás újrarendezése, Borsos-sajtóválogatás, beszélgetés-sorozat és más nyilvános programok 2021–2022-ben.

 

Klubrádió:

A Klubrádió Reggeli gyors című műsorában Dési János kérdezte Prosinger Líviát, a Politikatörténeti Intézet vezető munkatársát 2023. január 17-én.

 

Mérce: A PTI elüldözése a Várból

Valóban nem járt semmi haszonnal a Politikatörténeti Alapítvány és Intézet budavári jelenléte? Milyen ellenzéki képviselők, és milyen érveléssel álltak a Fidesz mellé? A Mérce részletes riportja helyzetünkről 2023. január 12-én.

 

Tilos Rádió:

Tilos Rádió És ti mikben vagytok? című műsorában a Hallgatói Szakszervezet tagjai kérdezték Ignácz Károlyt, a Politikatörténeti Intézet tudományos munkatársát 2023. január 11-én.