Szülinap helyett kilakoltatás: most a te segítségedre is szükségünk van!

 

A Politikatörténeti Alapítvány most, 2020 novemberben 30 éves. Kisöcsénk, a Napvilág kiadó pedig a 25-öt tölti be. Ideális esetben ünnepelnünk kellene, mi azonban költözünk. Sokat írtunk már arról, miért kell elhagynunk méltatlan és igazságtalan módon Alkotmány utcai székházunkat, ezt itt nem is ragoznánk tovább: ide kattintva megtudhatod az előzményeket.

Mint mindenki, mi is sokat változtunk három évtized alatt, de büszkék vagyunk rá, hogy az állami intézményrendszeren kívül működő, kiemelten közhasznú szervezetként még mindig itt vagyunk, és baloldali, szabad, szolidáris műhelyként működünk. Intézetünk jelentős, nemzetközileg is számon tartott történeti és társadalomtudományi kutatóintézet, levéltárunk pedig a magyar progresszió történetének és a rendszerváltás időszakának nemzeti értéket jelentő gyűjtőhelye. Vállaltan baloldali szellemiségünk mellett is ragaszkodunk a tudományos kutatás normáihoz, de felvállaljuk a kormányzati történelemhamisítással szembeni fellépést is.

2010 óta nem kapunk állami támogatást, a költözés alapvető működésünk rovására megy, miközben arra lenne szükség, hogy a milliárdokkal kitömött kormányzati intézetekkel szemben legalább a vita lehetőségét fenntartsuk. Rengeteg tervünk van a jövőt illetően, de ezek megvalósítása attól függ, mennyi saját erőforrást emészt fel most a költözés, ugyanis tartalékaink végesek.

Körülbelül 30 millió forint kell ahhoz, hogy levéltárunkat és könyvtárunkat, könyvkiadónkat, tudományos műhelyeinket elköltöztessük. Ennek összegyűjtésében szeretnénk EGYSZERI segítséget kérni azért, hogy a jövőben minél stabilabban folytathassuk múltfeltáró és társadalomkritikai kutatásainkat, partneri együttműködéseinket, levéltári anyagaink kutathatóvá tételét és a társadalomelméleti könyvkiadást.

Minden forint számít, ugyanis egy-egy kisebb összeggel újabb könyvek, iratok, a múlt apró darabjai kerülnek biztonságba, hogy a jövő generációi is megismerhessék őket.

…..


…..

SZÜLINAPI ADOMÁNYODAT ÍGY TUDOD ELJUTTATNI HOZZÁNK:

…..

A POLITIKATÖRTÉNETI INTÉZET BANKSZÁMLASZÁMAI:
(Raiffeisen Bank)
A közlemény rovatba kérjük, ezt írd: működési támogatás

Forintban történő utaláshoz:

HUF: 12001008-00102946-00100005

HUF IBAN: IBAN HU89 1200 1008 0010 2946 0010 0005

Euro-ban történő utaláshoz:

EUR IBAN: HU68 1200 1008 0010 2946 0030 0009

SWIFT kód: UBRTHUHBXXX

További adatok az utaláshoz / data required for money transfer:

Számlatulajdonos neve / Name: Politikatörténeti Intézet Közhasznú Nonprofit Kft.

Székhelye / Adress: 1054 Budapest, Alkotmány utca 2.

 

Köszönjük!

 

Politikatörténeti Intézet
Politikatörténeti és Szakszervezeti Levéltár
Napvilág Kiadó
Múltunk folyóirat