Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

EMLÉK/TÉR. Az újrarendezett budavári Borsos Miklós-gyűjtemény megnyitója

2022. december 6.

Esemény kategória:
Kategória:

2022. december 6-án, Miklós-napon megnyílt az újrarendezett budavári Borsos Miklós-gyűjtemény a szobrászművész egykori otthonában (1014 Budapest, Úri utca 6., I. emelet 12.).

A megnyitón köszöntőt mondott Váradiné Naszályi Márta, az I. kerület polgármestere és Egry Gábor történész, a Politikatörténeti Intézet főigazgatója. A kiállítást N. Mészáros Júlia művészettörténész nyitotta meg, ezt követően pedig az ELTE BTK Művészettörténeti Intézetének hallgatói tartottak tárlatvezetést, akiknek kutatásai és koncepciója nyomán lett teljes és újult meg az emléklakásban látható tárlat.

Nem sokkal a megnyitó után, 2022. december közepén az I. kerületi önkormányzat közgyűlése, majd tulajdonosi bizottsága úgy döntött, hogy a Politikatörténeti Alapítvány nem működtetheti tovább az Úri utcai Borsos Miklós-emlékhelyet, és azt el kell hagynia 2023. január 15-ig. A szakmai szempontok figyelmen kívül hagyásával, igazságtalanul hozott döntés következtében sajnos a frissen megnyitott kiállítás is meghatározatlan időre bezárt, nem látogatható.

Az ügy további részletei itt olvashatók.

 

Részletek

Dátum:
2022. december 6.
Esemény kategória: